Često postavljana pitanja

Tko će sve znati moje ime ako pošaljem prijavu nekome od članova Radne skupine?

Tvoje će ime znati samo ta osoba, a tvoja će prijava, prije nego bude proslijeđena ostatku Radne skupine te Povjerenstva, biti anonimizirana na način da iz nje budu uklonjene sve informacije koje se mogu povezati s tobom.

Nisam sigurna jesam li doživjela uznemiravanje odnosno da li je to što mi se dogodilo razlog za prijavu?

Ako si doživjela neko neugodno iskustvo bilo kojeg tipa možeš se slobodno obratiti bilo kome od članova Radne skupine zadužene za primanje prijava te u razgovoru s njima doznati odgovore na sva pitanja koja te muče.

Kako mogu biti sigurna da profesor kojeg sam prijavila neće doznati moje ime?

Zaštita identiteta prijavitelj(ic)a centralni je prioritet oba tijela koja su na Akademiji osnovana s ovom svrhom te su svi uključeni u njihov rad potpisali izjave o tajnosti podataka koje ih legalno obvezuju na to da s nikim drugim ne dijele informacije iz procesa. To znači da će, kada dođe do suočavanja profesora s tvojom prijavom, tvoj identitet i dalje biti tajan i da profesor neće znati ništa o tvojoj prijavi osim onoga što ti sama želiš!

Što se dosada dogodilo s prijavljenim profesorima?

Na segmentu ove web stranice pod nazivom Kronologija, nalaze se sve informacije o učincima ovog procesa.

Samo sam svjedočio uznemiravanju, mogu li ga prijaviti?

Apsolutno. Uznemiravanje, zlostavljanje i ucjenjivanje mogu prijaviti kako osobe koje su bile njegove žrtve ili osobe koje su tome svjedočile.

Ja sam muškarac i doživio sam uznemiravanje, mogu li ga prijaviti?

Naravno. Iako su seksualno uznemiravanje, zlostavljanje i ucjenivanje najčešće rodno uvjetovani, njegove žrtve mogu biti i muškarci.