Pravilnici, protokoli, istraživanja…

Pravilnik o prevenciji i zaštiti studentica i studenata ADU

Pravilnik

Pravilnik o prevenciji i zaštiti studentica i studenata od seksualnog uznemiravanja, zlostavljanja, ucjenjivanja i različitih oblika diskriminacije Akademije dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu na snazi je od 15. veljače 2022.

Protokol o postupanju u slučaju seksualnog nasilja

ravnopravnost.gov.hr

Protokol je razvijen kako bi osigurao trenutnu, suosjećajnu, rodno i kulturalno osjetljivu sveobuhvatnu pomoć i potporu svih nadležnih institucija koje se bave temom seksualnog nasilja i uznemiravanja te sadrži sve relevantne informacije o postupcima bavljenja slučajevima seksualnog nasilja.

Nisam tražila

www.nisamtrazila.org

Web stranica na kojoj su okupljena anonimna svjedočanstva žena koje su doživjele seksualno nasilje ili uznemiravanja iz cijele regije, nastala nakon hrabrog istupa srpske glumice Milene Radulović.

Istraživanje ”Seksualno uznemiravanje na Sveučilištu u Zagrebu”

sažetak rezultata

Istraživanje ”Seksualno uznemiravanje na Sveučilištu u Zagrebu – iskustva i stavovi studenata i studentica” je provedeno 2017. godine, a dio je diplomskog rada Ivane Andrijašević nastalog pod mentorstvom dr.sc. Maje Mamule i doc.dr.sc. Eve Anđele Delale na diplomskom studiju psihologije na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu.

Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela

mrezapodrskeisuradnje.com

Web stranica na kojoj se nalazi popis mjesta na kojima se mogu saznati razne praktične informacije o sudskim procesima, pravima koje imaju svjedoci i žrtve, istražnim postupcima i slično.